info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS MEJERIER

Mejerier er en typisk industri som generer spildvarme
exodraft systems > INDUSTRIER MED SPILDVARME > VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS MEJERIER
Oste lager

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS MEJERIER

Hvad kan vi gøre for dit mejeri?

 • Varmegenvinding fra fugtig procesluft (fra fx. vaske- og tørringsprocesser)
 • Varmegenvinding fra procesvand (fra fx. vask af osteforme, spildevand)
 • Varmegenvinding på dampkedler (via economisers)  
 • Mekanisk skorstenstræk for optimalt aftræk

Varme, der afgives fra pasteuriseringsprocessen og afkølingskondensatorer, er den vigtigste kilde til spildvarme i mejerier. Alligevel kan tørreren også være en potentiel kilde til spildvarme, der kan bruges til forvarmning af luften til sprøjtetørrerne. Varmen fra pasteuriserings- og mælkeafkølingsprocesser kan genvindes og bruges til forvarmning af kold mælk i regeneratoren ved hjælp af varmevekslere som forvarmere eller varmepumper. Varmen fra afkølingskondensatorer kan bruges til at producere varmt vand til rengøring, forvarmning af vand til kedler eller til visse opgaver i fremstillingsprocessen. Ved brug af en varmepumpe med en integreret varmeveksler til kombineret varmegenvinding og generering af varmt vand kan de samlede energiomkostninger for produktionen reduceres med ca. 40% med en tilbagebetalingsperiode på ca. 3 år.

Hvad er en economiser?

I kontekst af en dampkedel er en economiser en varmeveksler, der danner et lukket kredsløb med kedlen, hvor den varme røggas fra kedlen – som typisk sendes op igennem skorstenen – bruges til at forvarme vandet til kedelen til omtrent kogepunktet, så kedlen selv skal bruge mindre energi på at bringe vandet i kog. Resultatet er en langt mere effektiv kedel, såvel energimæssigt som rent driftsøkonomisk.

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Vi rådgiver dig gennem processen

  Vi rådgiver dig gennem hele forløbet og inden du skal træffe en beslutning har du fuldt overblik over investeringens størrelse og tilbagebetalingshorisont samt det opnåelige varmegenvindingspotentiale.

  Via vores unikke software HR OptiCalc, får du en samlet rapport, der indeholder alle de data du skal bruge for at kunne træffe den rigtige beslutning.

  Det giver gode muligheder for besparelser på energiomkostningerne, reduceret CO2-udledning og en mindre miljøbelastning.

  call ikon

  Vil du vide mere?

  Kontakt os for yderligere information. Vi giver gerne et uforpligtende overslag over potentialet på netop din installation.


  Kontakt os og lad os beregne hvor meget energi og CO2 du kan spare.

  RING 70 10 22 34

  Eller tryk her:

  KONTAKT OS