info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING VED OVERFLADEBEHANDLING

exodraft systems > INDUSTRIER MED SPILDVARME > VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING VED OVERFLADEBEHANDLING
overfladebehandling

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING VED OVERFLADEBEHANDLING

Hvad kan vi gøre for din overfladebehandlingsvirksomhed?

 • Mekanisk skorstenstræk
  • Optimalt aftræk
  • Ensartet produktion
 • Varmegenvinding fra røggasser
  • “Gratis” varmt vand til forskellige nyttige formål
  • Reducering af zink-forbrug
  • Mindre ophobning af aske
  • Energibesparelser
  • Reducering af CO2-udslip

Kundehistorie: DOT (tidligere Dansk Overfladeteknik) i Køge

Med 7 fabrikker placeret i både Danmark og Sverige, er DOT (tidligere Dansk Overfladeteknik) Nordens førende full-service leverandør af overfladebehandling af metal.

DOT  er kendt for løsninger inden for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse af metal. Virksomheden har specialiseret sig i hot-dip galvanisering, som er en proces, hvor stålemner sænkes ned i smeltet zink for på den måde at beskytte metallet mod korrosion. I det afsluttende led af overfladebehandlingen males metalemnerne med pulver- og vådspray før de får lov til at hænge til tørre i et tørrerum (tørrerum kan også danne grundlag for et varmegenvindingstiltag – se siden Procesluft).

DOT havde en stor mængde spildvarme fra deres kar med smeltet zink, som gik til spilde gennem skorstenen. Derfor besluttede de sig for at gøre noget ved deres spild og hyrede exodraft systems som samarbejdspartner til at hjælpe med at genvinde spildvarmen og føre den tilbage til deres fabriksprocesser, hvor den kan gøre nytte. 

DOT bruger blandt andet den genvundne energi til at opvarme væsker i deres forbehandlingsanlæg og til at opvarme metalemnerne inden de sænkes ned i den smeltede zink. Dét at metallet har en vis temperatur inden nedsænkning bevirker, at zinken ikke springer op – en detalje, der allerede har vist sig særdeles besparende i forhold til DOT’s zink-forbrug.  Samtidig har de opnået en reduktion i ophobningen af aske.

Med de besparelser DOT har opnået, forventes det, at investeringen i en varmegenvindingsløsning fra exodraft har betalt sig selv hjem inden for 3 år. Oveni besparelserne og de driftsmæssige fordele, er DOT i stand til at fjernovervåge og følge besparelserne online via exodraft trendlog. Fjernovervågningen tilgås via internettet og alt ses i realtime. DOT har desuden valgt at fortsætte samarbejdet med exodraft systems med henblik på at optimere flere af deres øvrige fabrikker, både i Jylland og på Fyn.

exodraft installation
zink kar
Poul-Erik fra DOT

exodraft har været mere en samarbejdspartner end bare en leverandør.”

Poul-Erik Roed-Christensen, Fabrikschef

Se vores case video fra DOT:

video icon

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Vi rådgiver dig gennem processen

  Vi rådgiver dig gennem hele forløbet og inden du skal træffe en beslutning har du fuldt overblik over investeringens størrelse og tilbagebetalingshorisont samt det opnåelige varmegenvindingspotentiale.

  Via vores unikke software HR OptiCalc, får du en samlet rapport, der indeholder alle de data du skal bruge for at kunne træffe den rigtige beslutning.

  Det giver gode muligheder for besparelser på energiomkostningerne, reduceret CO2-udledning og en mindre miljøbelastning.

  call ikon

  Vi rådgiver dig gennem processen

  Kontakt os for yderligere information. Vi giver gerne et uforpligtende overslag over potentialet på netop din installation.


  Kontakt os og lad os beregne hvor meget energi og CO2 du kan spare.

  RING 70 10 22 34

  Eller tryk her:

  KONTAKT OS