info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS SLAGTERIER

exodraft systems > INDUSTRIER MED SPILDVARME > VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS SLAGTERIER
kød

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS SLAGTERIER

Hvad kan vi gøre for dit slagteri?

I et slagteri er nedkøling af slagtekroppe den mest energi-intensive proces. Men hvis man på den anden side er i gang med udkogning af biprodukter, kan dette også være en storforbruger af energi. Rengøringen, der foregår med store mængder varmt vand, kan også udgøre et stort energiforbrug, og processer som skoldning, afsvidning og hårfjernelse kan kræve store mængder energi.

I en virksomhed, hvor man for eksempel svider svinene, og varmen bruges til at udtørre svinekroppene, frigives det meste af varmen ud i atmosfæren. I denne sammenhæng kan genvinding af spildvarme bruges til at gøre produktionen mere effektiv ved at levere den nødvendige energi til hårfjernings- og skoldningsprocesserne. For eksempel producerer en afsvidningsproces spildte røggasser ved op til 800°C. Disse kan udnyttes gennem varmegenvindingsudstyr til kedler og til forvarmning af vand, der tilføres vandvarmeren eller videreføres direkte til skoldningsprocessen.

Hvad er en economiser?

I kontekst af en dampkedel er en economiser en varmeveksler, der danner et lukket kredsløb med kedlen, hvor den varme røggas fra kedlen – som typisk sendes op igennem skorstenen – bruges til at forvarme vandet til kedelen til omtrent kogepunktet, så kedlen selv skal bruge mindre energi på at bringe vandet i kog. Resultatet er en langt mere effektiv kedel, såvel energimæssigt som rent driftsøkonomisk.

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Vi rådgiver dig gennem processen

  Vi rådgiver dig gennem hele forløbet og inden du skal træffe en beslutning har du fuldt overblik over investeringens størrelse og tilbagebetalingshorisont samt det opnåelige varmegenvindingspotentiale.

  Via vores unikke software HR OptiCalc, får du en samlet rapport, der indeholder alle de data du skal bruge for at kunne træffe den rigtige beslutning.

  Det giver gode muligheder for besparelser på energiomkostningerne, reduceret CO2-udledning og en mindre miljøbelastning.

  call ikon

  Vil du vide mere?

  Kontakt os for yderligere information. Vi giver gerne et uforpligtende overslag over potentialet på netop din installation.


  Kontakt os og lad os beregne hvor meget energi og CO2 du kan spare.

  RING 70 10 22 34

  Eller tryk her:

  KONTAKT OS