info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS TRYKKERIER

exodraft systems > INDUSTRIER MED SPILDVARME > VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS TRYKKERIER
farve eksempler

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING HOS TRYKKERIER

Hvad kan vi gøre for dit trykkeri?

Offset rotationstrykning benyttes ved mellemstore og store oplag f.eks. aviser, ugeblade, emballagetryk m.m., idet produktionskapaciteten i en rotationspresse er stor. En offset rotationspresse består af et antal trykværker fra 1 til 5 efterfulgt af et valseværk. Hvert trykværk består af et stort antal valser til påføring af fugtevand og sværte. Værkerne kan være kølet med cirkulerende kølevand i visse valser. Ved offsettryk på coatet eller glittet papir benyttes den såkaldte heat set offset teknik. Som følge af papirets ringe sugeevne, er der behov for at tørre papiret umiddelbart efter trykning.

Tørreovne benyttes f.eks. ved trykning på ikke-sugende eller svagt sugende materialer, ved lakering og andre anvendelser, hvor større mængder væske skal afdampes for at undgå afsmitning. I ovnen holdes et konstant undertryk for at minimere udslip af opløsningsmiddeldampe til lokalet. Ved tørreprocesserne frigives der diverse stoffer som skal fjernes fra trykkemaskinen, ligesom der også forekommer termisk belastning. Det er nødvendigt at bortventilere disse belastninger ved udsugning fra tørresektionen. Offset tryk

Når tryksagerne er kørt igennem ovnene, får tryksværterne lov til at dampe af mens røggassen trækkes ud. Denne røggas er fyldt med brugbar energi, der desværre alt for ofte ryger op gennem skorstenen og ud til fuglene til ingen verdens nytte. Hos exodraft systems hjælper vi trykkerier med at genvinde op til 95% af energien i deres spildvarme.

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Vi rådgiver dig gennem processen

  Vi rådgiver dig gennem hele forløbet og inden du skal træffe en beslutning har du fuldt overblik over investeringens størrelse og tilbagebetalingshorisont samt det opnåelige varmegenvindingspotentiale.

  Via vores unikke software HR OptiCalc, får du en samlet rapport, der indeholder alle de data du skal bruge for at kunne træffe den rigtige beslutning.

  Det giver gode muligheder for besparelser på energiomkostningerne, reduceret CO2-udledning og en mindre miljøbelastning.

  call ikon

  Vil du vide mere?

  Kontakt os for yderligere information. Vi giver gerne et uforpligtende overslag over potentialet på netop din installation.


  Kontakt os og lad os beregne hvor meget energi og CO2 du kan spare.

  RING 70 10 22 34

  Eller tryk her:

  KONTAKT OS