info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING VED VARMEBEHANDLING

exodraft systems > INDUSTRIER MED SPILDVARME > VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING VED VARMEBEHANDLING
varmebehandling

VARMEGENVINDING OG TRÆKSTYRING VED VARMEBEHANDLING

Det giver næsten sig selv, at virksomheder, der beskæftiger sig med varmebehandling, genererer en masse varme – og desværre også ofte en masse spildvarme. Hos exodraft systems vil vi gerne hjælpe disse virksomheder med at genvinde denne spildvarme og bruge den mere fornuftigt, hvad enten det er ved at sende den tilbage til selvsamme varmebehandlingsproces den kom fra eller ved at anvende den til andre nyttige formål, både internt i virksomheden (opvarmning af lokaler, brugsvand osv.). eller eksternt (f.eks. overførsel til det lokale fjernvarmeanlæg).

Kundehistorie: Kverneland Group i Kerteminde på Fyn

Salg af overskudsvarmen til fjernvarmenettet

Japansk ejede Kverneland Group i Kerteminde er en førende international virksomhed, der udvikler, producerer og distribuerer landbrugsmaskiner og -tjenester.

Problemet:

En stor del af produktionsprocessen i fabrikken involverer store ovne, som bruges inden for fremstilling af landbrugsmaskinerne. Disse ovne producerer store mængder varme som en del af metalhærdnings- processen. Førhen blev denne varme ført til det fri, hvilket selvsagt ikke er ønskværdigt – og desuden en forspildt mulighed for at udnytte dette biprodukt fra produktionsprocessen.

Desuden gør ovnene også arbejdsmiljøet ubehageligt for de arbejdere, der befinder sig i nærheden af  ovnene, idet de skaber et varmt og fugtigt indeklima.

Løsningen:

Vi har udviklet et varmegenvindingssystem til Kverneland Group, der fokuserer på mekanisk trækstyring og varmegenvinding fra metalhærdningsprocesserne. Vores teknologiske løsninger ensarter skorstenstrækket og optimerer dermed ovnenes effekt. Overskydende energi indfanges og omdannes til en brugbar ressource.

Spildvarmen kan derefter genanvendes og bruges til at opvarme fabrikslokalerne, men da der produceres meget mere varme, end der reelt er brug for til det formål, sælges den overskydende varme derfor til den lokale fjernvarmeudbyder.

Varmegenvindingsprocessen og de medfølgende energibesparelser kan fjernovervåges online ved hjælp af exodraft’s Trendlog.

 

Resultater for ydeevnen:
Max. ydeevne: 300 kW
Max. energi per dag: 3,7 MWh (3.700 kWh)
Max. energi per uge: 14,6 MWh (14.600 kWh)
Max. energi per måned: 61,7 MWh (61.000 kWh)
Forventet årlig energi: 600 MWh (600.000 kWh)
exodraft installation fra kverneland
brænde ovn fra Kverneland
exodraft installation til kverneland
medarbejder fra kverneland

Jeg kan virkelig anbefale at få exodraft til at komme ud og kigge på tingene og lave et system. Varmegenvindingen gavner både miljøet og din bundlinje. Systemet har fungeret fejlfrit. Vi har helt sikkert været glade for dem, og de er stadig   klar til at hjælpe, hvis behovet skulle opstå. Vi skal bare ringe til dem, og de er altid hurtige til at svare.

Jakob Klokker, Projektlederassistent

Se vores case video fra Kverneland:

video icon

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet

  Vi rådgiver dig gennem processen

  Vi rådgiver dig gennem hele forløbet og inden du skal træffe en beslutning har du fuldt overblik over investeringens størrelse og tilbagebetalingshorisont samt det opnåelige varmegenvindingspotentiale.

  Via vores unikke software HR OptiCalc, får du en samlet rapport, der indeholder alle de data du skal bruge for at kunne træffe den rigtige beslutning.

  Det giver gode muligheder for besparelser på energiomkostningerne, reduceret CO2-udledning og en mindre miljøbelastning.

  call ikon

  Vil du vide mere?

  Kontakt os for yderligere information. Vi giver gerne et uforpligtende overslag over potentialet på netop din installation.


  Kontakt os og lad os beregne hvor meget energi og CO2 du kan spare.

  RING 70 10 22 34

  Eller tryk her:

  KONTAKT OS