info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

VARMEGENVINDING FRA KOMPRESSORER

exodraft systems > LØSNINGER > VARMEGENVINDING FRA KOMPRESSORER
kompressor

Varmegenvinding fra kompressorer

Hos exodraft systems udarbejder vi også varmegenvindingsløsninger til din virksomheds trykluftkompressorer. Kompressorer har traditionelt et stort energispild, hvor langt størstedelen, ofte op til 95%, af energien ender som spildvarme. Uanset om du har kompressorer af ældre dato eller nyere modeller, der fra producentens side er klargjort til varmegenvinding, sørger vi for, at du opnår det maksimale energiudbytte fra dine kompressorer.

Hvor bruger man kompressorer?

Kompressorer bruges inden for et væld af industrier og inden for et endnu større væld af anvendelsesområder. Fra den store bilfabrik, der bruger pneumatiske robotter til at fabrikere din bil, til den lokale tankstation, der tilbyder komprimeret luft til bilens dæk, til dit lokale autoværksted, der bruger luftværktøj til at skifte hjulene. Det er næsten nemmere at sige, hvor man ikke bruger kompressorer. Inden for varmegenvinding er det selvfølgelig primært industrielle skruekompressorer, der er interessante. Skruekompressorer adskiller sig fra stempelkompressorer, idet de leverer en kontinuerlig forsyning af komprimeret luft og derfor egner sig særlig godt til anvendelsesområder, hvor der er behov for en konstant luftforsyning, f.eks. fødevarepakning eller anden fabriksvirksomhed med en høj grad af automatisering.

Kompressorer er oplagte mål for varmegenvinding

compressor
compressor

Vi er formentlig mange, der har prøvet at pumpe en cykel med en gammeldags cykelpumpe af metal og oplevet hvordan metallet bliver varmere og varmere i hånden. En cykelpumpe er i sagens natur en simpel stempelkompressor, og det er pumpens gentagende komprimering af luften, der genererer en masse varme. Hvad enten der er tale om en stempelkompressor fra det lokale byggemarked eller en industriel skruekompressor, er det den vedholdende komprimering af luft, der genererer en masse energi i form af varme. De steder i industrien, hvor man har processer med luft, det være sig alt fra luft til håndværktøj til større maskiner og robotter, står der helt sikkert en kompressor et eller andet sted og producerer den komprimerede luft. Denne produktion er imidlertid langt fra billig. For hver gang du kører 100 kW gennem kompressoren, bliver kun de 30 af dem til luft – resten bliver til varme, og – som oftest – spildvarme.

Case: Kompressor "retrofit" hos danske FJ Industries

Industrivirksomheden FJ Industries med hovedsæde i Ferritslev på Fyn beskæftiger sig med metalbehandling og gør i den forbindelse brug af en skruekompressor. Kompressoren hos FJ Industries var ikke klargjort til varmegenvinding fra producentens side, så exodraft systems udførte et såkaldt “retrofit”, hvor kompressoren blev åbnet op og udstyret med en exodraft varmeveksler.

Monteringen var overstået på en enkelt arbejdsdag og har givet FJ Industries et betragteligt (og fortløbende) energiudbytte kontra den relativt lille omkostning ved retrofit-installationen.

Læs hele FJ Industries casen her.  

Jeg må sige, at vi har mødt stor professionalisme hos exodraft og stor fleksibilitet, så det system, som vi har fået installeret, passer præcist til de behov vi har.

Lars Wildenschild, Adm. direktør, FJ Industries
FJ industries logo
fj kompressor
fj industries facade
Lars fra FJ Industries

Fordele ved et exodraft varmegenvindingssystem

  • Hurtigt investeringsafkast – som regel 2-3 år
  • Det mest kompakte og effektive varmegenvindingssystem på markedet
  • Nem vedligeholdelse på grund af udtagelige varmevekslere
  • Vores bypass-system sikrer stabil og uafbrudt drift (ingen nedetid for din produktion)
  • En enkelt dedikeret kontaktperson til at sikre den bedst mulige kundeservice
  • PLC styring muliggør både onsite- og fjernbetjening samt monitorering (tilvalg)
  • Kan installeres i både lodret og vandret position
  • Kort leveringstid – typisk 3-4 måneder

Fra proces til fjernvarme

Har du ikke selv brug for den overskydende varme, som din kompressor genererer, kan du sælge varmen videre til fjernvarmeanlægget til en pris, der er fordelagtig for begge parter. Du opnår en ekstra indtægt ved salg af varme til fjernvarmeproducenten og fjernvarmeværket får leveret den overskydende varme til en billigere pris, i forhold til hvad det ville koste at producere varmen selv ved brug af gas, olie og halm. Desuden er mange fjernvarmeværker meget interesserede i den bæredygtige og miljøvenlige profil, der følger med genanvendelsen af overskudsvarme.

illustration varmegenvinding

Kontakt os og lad os beregne hvor meget energi og CO2 du kan spare.

RING 70 10 22 34

Eller tryk her:

KONTAKT OS