info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

FJ INDUSTRIES

exodraft systems > KUNDEHISTORIER > FJ INDUSTRIES

Store energibesparelser hos FJ Industries

Med hovedsæde ved Ferritslev på Fyn og fabrikker i både Sverige og Kina, har FJ Industries i næsten tredive år specialiseret sig i fremstilling af sintermetal-emner. Produktionen af sintermetal er en lang proces, hvor metalpulver udsættes for massivt tryk for at presse det sammen til metalkomponenter, der efterfølgende sintres (varmebehandles) i en tunnelovn.

Hærdningen i tunnelovnen afgiver store mængder overskudsvarme via røggasser, og det var netop denne varme som FJ Industries sammen med exodraft så en mulighed for at genvinde. Ved at genvinde overskudsvarmen i røggasserne kunne FJ Industries reducere sin CO2-udledning – og samtidig nedbringe sine energiomkostningerne betydeligt.

Inden exodraft’s varmegenvindingssystem blev sat i drift havde deres teknikere gennemført målinger på FJ Industries’ skorstene. Målingerne blev indtastet i exodraft’s eget beregningsprogram, OptiCalcHR, som efterfølgende viste hvor meget varme der kunne genvindes og bruges aktivt i virksomheden. Ifølge Lars Wildenschild, FJ Industries’ direktør, faldt valget på exodraft som totalleverandør af varmegenvindingssystemet fordi, de laver produkter af høj kvalitet, har et højt kompetenceniveau og kunne levere en løsning, som passer til FJ Industries’ behov.

“Det er vigtigt, at virksomheder tager et ansvar med hensyn til miljøet. Når det er sagt, så er det selvfølgelig også den økonomiske besparelse, vi har fokuseret på. Vi har investeret i det her, fordi vi kan opnå betydelige besparelser, ved at genvinde varmen fra vores ovne”

Lars WildenschildAdm. direktør, FJ Industries

Løsningen fra exodraft

exodraft’s løsning involverede ikke kun varmegenvinding på tunnelovnene, men også varmegenvinding på virksomhedens store trykluftskompressor. Totalleverancen betød, at der blev taget hånd om virksomhedens skorstensføring, monteret røgsuger til styring af trækket, trukket vandrør og udført VVS-arbejde samt styring af varmegenvindingssystemet via PLC.

Løsningen omdanner den varme røggas til varmt vand. Det varme vand bruges ikke kun til opvarmning af FJ Industries’ lokaler, både i administrationen og i produktionen, men også til at opvarme bade- og brugsvand. Den løsning og samarbejdet med exodraft har ifølge Lars Wildenschild været et supergodt forløb.

Jeg må sige, at vi har mødt stor professionalisme hos exodraft og stor fleksibilitet, så det system, som vi har fået installeret, passer præcis til de behov vi har

Lars WildenschildAdm. direktør, FJ Industries

Store energibesparelser

Med i løsningen har FJ Industries fået muligheden for at kunne fjernovervåge sin varmegenvinding, så de altid har overblik over, hvor meget varme der er genvundet samt hvor meget de har sparet. Systemet har i skrivende stund været i brug i 2 år og resultaterne viser en konkret besparelse på ca. 20.000 kr. pr. måned – en besparelse, der betyder, at løsningen har betalt sig selv hjem efter ca. 2½ år. Samtidig efterlader den FJ Industries som en både grønnere og mere effektiv virksomhed.