info@exodraft-systems.dk
Tel: +45 7010 2234
Industrivej 10
DK-5550 Langeskov

SCHWARZE BÄCKEREI

exodraft systems > KUNDEHISTORIER > SCHWARZE BÄCKEREI

Varmegenvinding hos Schwarze Bäckerei

Bäckerei Schwarze er et bageri og konditori med 17 ansatte beliggende i den tyske by Bennewitz nær Leipzig i Tyskland. Som familieejet virksomhed siden grundlæggelsen i 1921, er bageriet solidt plantet i den tyske bageritradition, og her sættes en ære i at anvende lokale råvarer til det daglige bagværk. Ikke desto mindre har bageriet også fundet plads til en hel del moderne teknologi.

Sidste skud på stammen er et varmegenvindingssystem fra exodraft, hvis primære formål er at genvinde overskudsvarmen i røggasserne fra bageriets gasfyrede Wachtel-ovne. Den genvundne varme bruger bageriet til bl.a. at generere varmt vand til bageriets opvaskemaskiner, til rengøring, til badefaciliteter samt stedets gulvvarmesystem. Udover varmegenvindingssystemet, valgte Bäckerei Schwarze også at installere røgsugere fra exodraft for at sikre et optimalt og ensartet skorstenstræk til Wachtel-ovnene, så de altid leverer den samme høje produktstandard.

“Vi havde et varmegenvindingssystem før, men med systemet fra exodraft, har vi forbedret vores effektivitet betragteligt og vi er nu meget tilfredse med resultatet.”

Ken SchwarzeIndehaver, Schwarze Bäckerei